Wat is Snowkayak?
Snowkayaking is zoals de naam het al zegt: kajakken in de sneeuw. Hiervoor heb je alleen wel een helling nodig, om te verplaatsen. Dit is een upcoming funsport. Er worden steeds vaker wedstrijden en evenementen georganiseerd. Zo doende is na ongeveer 5 jaar, het WK Snowkayak ontstaan.

Waarom Nederlanders?
Na het ongelooflijke succes van vorig jaar (2007) wordt voor de tweede maal het WK georganiseerd. Het Nederlandse Team zal weer deel nemen aan het WK om met trots voor het land te strijden. Vorig jaar werd de beste Nederlander 5de van de 130 gliders. Komend jaar gaat Nederland zeker voor ene podiumplaats!

Hoe werkt de wedstrijd?
Eerst vindt er een loting plaats en worden de deelnemers in heats gedeeld. In iedere heat zitten 4 deelnemers. Deze 4 strijden tegen elkaar voor een plaatsje in de volgende ronde. Als het startschot heeft geklonken, gaan deze 4 zo snel mogelijk naar beneden over de aangelegde piste van 700 meter. Tijdens deze afdaling is alles toegestaan, behalve het slaan met de peddel. Degene die als eerste twee over de finishlijn komen, gaan door naar de volgende ronde. Dit gaat zo door, tot er een finalist (de Wereld Kampioen) uit komt.

Het event:
Het Wereld Kampioenschap Snowkayak wordt georganiseerd door de Oostenrijkse Kano Bond. De datum is 2 februari 2008 te Lienz in Oostenrijk. Meer info: kajak.at
en snowkayak.com

Voor een voorbeeldje van Snowkajakken (movie), de volgende link:
http://www.videotalent.nl/index.php?playvideo=f646615eda7da266a22630f437861ba5

Design by Flamingo Design